ÅPNINGER

Ønskekonserten (2016 – 2026) er en serie julebord for alle, hvor vi serverer marsipankake og spiller en konsert i foajeen på Dansens Hus. Hver desember måned tar Morten og Marie en titt tilbake på året som er gått. Basert på tjenestebestillingene vi har mottatt gjennom året, da særlig tjenestene Sang, Ekstranummer, Åpninger, Begravninger og Hevn, kartlegger vi behov og etterspørsel i det norske folk. I 2016 savnet dere Jahn Teigen. Derfor løftet vi ham fram igjen. Slik vil Ønskekonserten alltid være ferskvare. Den er din og alles.

 

Utover tradisjonen om en Ønskekonsert pr. år, presentert som et julebord, turnerer vi med konsertene til andre kulturelle og folkelige samlingspunkt, som en omsorg for hus og bygninger, gjerne i ytterkanter og distrikter, slik som Kulturhus/Foajeer, Bibliotek, Bedehus og Folkets hus. Ønskekonserten jobber alltid med å skape lette friksjoner mellom tekst, sang, dans og visningssteder, både for oss som utøvere og for publikum. Friksjonene er aldri større enn at Ønskekonserten alltid er ønsket.

BIBLIOTEKTURNÉ

FOLKETS HUS-TURNÉ

BEDEHUSTURNÉ

KULTURHUS- /FOAJÉTURNÉ

Ønskekonsert nr. 1 : Alle Angrer (2016)

Ønskekonsert nr. 2 : Orgelet er en forlengelse av våre og Teigens lunger (2017)

Ønskekonsert nr. 3 :

Ønskekonsert nr. 4 :

Ønskekonsert nr. 5 :

ALLE ANGRER (2016)

I november 2016, hadde TVNorge premiere på programserien ”En hyllest til Jahn Teigen”, hvor en rekke profilerte artister hyllet ham med musikalske opptredener, blant andre Jan Eggum, Carola, Bettan, Alexander Rybak og Hanne Sørvaag. Vi ønsker å føye oss inn i denne rekka, ved å synge Jahn Teigens album Klar dag / Instamatik (1982). Vi spør oss: Kanskje har vi vært for opptatt av spilloppmakeren og stemmeprakten til Teigen? Har dette tatt fokus vekk fra den alvorlige? Vi undersøker derfor den alvorlige Jahn Teigen så godt vi kan, inspirert av Teigens egen undersøkelse av hvorfor det er så mye enklere for ham å gråte nå enn for en del år siden. Teigen lengter, gråter, men er også verdens lykkeligste mann.

Konserten varer i 42 minutter. Om det er god stemning, byr vi på et ekstranummer.

 

ORGELET ER EN FORLENGELSE AV VÅRE OG

TEIGENS LUNGER (2017)

I 2016 undersøkte vi den alvorlige Jahn Teigen. I 2017 jobbet vi med den sakrale og opphøyde Teigen, for vi vet at Teigen ofte er trist. Ved hjelp av vårt lille femtitallsorgel synger vi et knippe av hans beste låter, slik som Optimist, Mil etter mil og Bli bra igjen. I våre versjoner av låtene, gir vi oss hen til store følelser og inderlige kropper. Vi har jobbet låtene inn i kroppen til det kun er begeistring igjen.

Konserten varer i 30 minutter. Om det er god stemning, byr vi på et ekstranummer.